Nu neglija simptomele transmise de corpul tău, învață să fii receptiv la ele pentru a putea trata orice afecțiune încă din stadiul său incipient.

Deși pare greu de crezul, organismul uman este cea mai complexă mașinărie existentă, iar în momentul în care ceva nu funcționează corespunzător, acesta transmite semnale.

Așa se întâmplă și în cazul rinichilor, organ pereche vital pentru sănătaea organismului, fiind responsabili cu filtrarea lichidelor și eliminarea toxinelor din organism.

Despre rinichi se știe faptul că filtrează zilnic între10-150 de litri de sânge, favrizând în felul acesta eliminarea deșeurilor și a tuturor lichidelor suplimentare existente în corp.

Orice organ care nu funcționează corespunzător atrage anumite stări și simptome.

Observă la timp schimbările urinare

Un prin semnal al deficitului renal este reprezentat de prezența umflăturilor, cauzate adesea de retenția de apă. Însă nici urina nu rămâne nealterată, astfel că te poți confrunta cu dificultate la urinare, incontinență urinară, presiune resimțită la urinare, culoare mult prea închisă, sau o cantitate prea mare ori prea mică.

Pielea comunică starea rinichilor

Considerată ca fiind cel mai mare organ, pielea poate prezenta un aspect nesănătos mai ales dacă în interirul organismului tău se acumulează prea multe toxine.

Aceasta poate manifesta erupții albe sau pete de diferite dimensiuni sau aspecte.

Nu ezita să apelezi la medic la cel mai mic simptom apărut.

Oboseala, semnalul cronic al organismului

Poate că nu pare elocvent însă pe lângă funcția de eliminare a toxinelor, rinichii sunt responsabili cu producerea unui hormon numit eritropoetină.

Acest hormon este la rândul său responsabil cu producerea de celule roșii, celule responsabile cu transportarea oxigenului în organism. Deci iată cum un singur organ poate contribui la mai multe funcții, mai ales că dacă nu se realizează suficiente celule roșii, creierul și organismul nu se oxigenează corespunzător și astfel apare senzația de oboseală permanentă.

În felul acesta se pot produce și dereglări la nivelul plămânilor, pe același principiu de transportare a oxigenului în organism, respirația se scurtează și plămânii ajung să fie afectați.

Durerile de spate, semnal clasic al rinichilor

lipsa oxigenului suficient în organism poate cauza apariția anemiilor, acumularea toxinelor, a respirației urât mirositoare, a gustului metalic în gură.

Însă cel mai puternic semnal al slabei funcționări renale este fără doar și poate durerea spatelui mai ales în partea lombară superioră.
Nu ignora niciunul dintre aceste semne și mergi la medic.

Ai grijă de sănătatea ta!

Doriti mai multe informatii despre vindecarea sistemului urinar? Contactati-ne acum!