Urzica este o plantă cu calități excepționale, bogată în calciu, magneziu, vitamine, flavonoide și carotenoide, cu un impact pozitiv asupra întregului organism. Ceaiul de urzică conține o concentrație mare de antioxidanți, de aceea este recomandat în mai multe tipuri de afecțiuni.

Menține sănătatea rinichilor și a prostatei

Ceaiul de urzică este un diuretic puternic și poate echilibra cantitatea și frecvența urinării. De asemenea, reglează nivelul testosteronului și ajută la îmbunătățirea vieții sexuale. 

Pentru îngrijirea pielii și a părului

Chiar dacă este un remediu intern excelent, ceaiul de urzică tratează afecțiuni precum acneea sau eczemele. Proprietățile sale inflamatoare și analgezice pot grăbi procesul de videcare al pielii. Antioxidanții conținuți diminuează aspectul cicatricilor.

Îmbunătățește digestia

Ceaiul de urzică este bogat în antioxidanți, care favorizează tratarea problemelor digestive, precum diareea sau la polul opus, constipația. În plus, poate distruge bacteriile dăunătoare, favorizând dezvoltarea celor bune.

Combate osteoporoza

Calciul, potasiul și fierul găsite în cantități mari în ceaiul de urzică sunt mineralele de care persoanele care suferă de deficiență de fier au mare nevoie. Acestea ajută tototdată la menținerea densității osoase.

Mod de preparare

Se pune o lingură de plantă mărunțită la o cană cu apă fierbinte și se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară.

Ai grijă!

Consultă-te de fiecare dată cu doctorul tău înainte de a începe să bei ceai de urzică, deoarece este contraindicat femeilor însărcinate. De asemenea, nu depăși doza zilnic recomandată de 3 cești pe zi și într-o cură nu mai lungă de 6 săptămâni.