Folosit de secole în sud-estul Asiei ca o băutură pe bază de plante fără cafeină (precum și alimentație pe bază de plante și vopsea de îmbrăcăminte), ceaiul din flori de fasolea fluturilor (Butterfly Pea) a devenit din ce în ce mai consumat în întreaga lume.

infecțiile urinare

Realizat dintr-o combinație de flori uscate albastre de mazăre și lemongrass, culoarea ceaiul din flori de fasolea fluturilor se schimbă în funcție de nivelul pH-ului a ceea ce este adăugat în continuare. Adaugă suc de lămâie sau suc de portocală, iar albastrul se transformă în violet. Dar, dacă vrei să bei un ceai roșu, unul sănătos, ar trebui să folosești numai flori uscate de mazăre.

Ceaiul din flori de fasolea fluturilor poate fi băut fierbinte sau rece și pot fi adăugate diverse ingrediente, care se potrivesc gustului tău. Cele mai populare ingrediente folosite în acest ceai sunt: fructul pasiunii, menta și ghimbirul, mierea și scorțișoara, cardamomul și cuișoarele.

Beneficiile pe care le are ceaiul din flori de fasolea fluturilor asupra sănătății sunt:

Previne îmbătrânirea prematură

La fel ca ceaiul verde, ceaiul din flori de fasolea fluturilor (Butterfly Pea) este bogat în antioxidanți puternici și chiar a fost studiat pentru capacitatea sa de a ajuta la protejarea pielii împotriva îmbătrânirii premature. 

Previne inflamația din corp

Un studiu publicat în „Jurnalul Internațional de Cercetare al Farmaciei” spune că ceaiul din flori de fasolea fluturilor este suficient de puternic pentru a lupta împotriva inflamației din organism. De la înțepături de insecte până la afecțiuni ale pielii și boli care provoacă infecții și inflamație, capacitatea acestui ceai poate combate toate problemele interne și externe. Ceaiul poate reduce inflamația și durerea generală și poate ajuta și în cazul altor probleme, cum sunt:

–    Probleme comune ale ochilor – conjunctivită, de exemplu.
–    Luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, care pot accelera procesul de dezvoltare a celulelor canceroase.
–    Previne afecțiunile creierului.
–    Întărește sistemul imunitar.

Când este consumat numai cu apă fierbinte sau rece, fără alte ingrediente, gustul este de obicei descris ca fiind „de pământ” și similar cu aroma ceaiului verde neîndulcit.

Remediu pentru problemele ochilor

Oamenii din Bali obișnuiesc să folosească ceaiul din flori de fasolea fluturilor ca remediu pentru problemele ochilor. Culoarea băuturii are un albastru spre indigo și este una dintre cele mai iubite băuturi. Ea se numește Bunga Telang in Bali, ceea ce înseamnă ”viziune clară”. Acesta este motivul pentru care medicii holistici locali din Bali folosesc planta în multe remedii naturale (băuturi) pentru probleme ale ochilor.

Combate infecțiile urinare

Antioxidanții prezenți într-o ceașcă de ceai din flori de fasolea fluturilor pot ajuta la combaterea simptomelor afecțiunilor urinare. În plus, planta are proprietăți antimicrobiene.


Credit fotowww.fashionlady.in

Doriti mai multe informatii despre vindecarea sistemului urinar? Contactati-ne acum!