Cistita este termenul medical pentru inflamația vezicii urinare, fiind cauzată de o infecție bacteriană. Afecțiunea are ca simptome o senzație de arsură în timpul urinării și durere abdominală în partea inferioară. Infecția este ușoară și de obicei se vindecă în scurt timp, chiar și fără medicamente. 

leacuri pentru cistită

Cu toate acestea, este important să îi acorzi atenție, deoarece poate deveni o problemă foarte serioasă dacă infecția se răspândește în rinichi. În plus față de tratamentul cu antibiotice, există unele tratamente naturale care combat simptomele și tratează afecțiunea, și anume:

Ceai de echinacea

Echinacea este o plantă care are proprietăți antibiotice și analgezice, ambele putând ajuta la tratarea infecțiilor tractului urinar. Totodată, întărește sistemul imunitar și apără corpul de bacterii și accelerează procesul de recuperare.

Ai nevoie de:

–    1 lingură de echinacea (plantă uscată)
–    250 ml apă

Mod  de preparare:

Pune la fiert apa într-un ibric, apoi adaugă plantele. Lasă-le 5 minute în apa fierbinte, după care se îndepărtează de pe foc. Acoperă vasul cu o farfurie și lasă-l să facă infuzie 10 minute, apoi strecoară-l. Se beau două până la trei cești de ceai de echinacea pe zi. 

Sfat: Nu este recomandat să bei băuturi care conțin cofeină în perioada în care iei acest tratament natural. În plus, nu trebuie să bei mai mult de 3 cești mici pe zi, deoarece poate declanșa o reacție alergică.

Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie este un remediu natural împotriva cistitei, atenuând durerea resimțită la urinare. Proprietățile sale diuretice cresc producția de urină și, de asemenea, ajută la eliminarea bacteriilor din tractul urinar.

Ai nevoie de:

–    1 linguriță de păpădie (plante uscate)
–    250 ml apă

Mod de preparare:

Adaugă păpădia uscată într-o ceașcă cu apă fierbinte. Se acoperă cu o farfurie și se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară. Se beau două cești de ceai de păpădie pe zi până când simptomele dispar. 

Ceai de cimbru

Cimbru este o plantă medicală (terapeutică) cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care ajută la curățarea vezicii urinare atunci când suferi de cistită. Substanțele nutritive prezente în cimbru previn dezvoltarea bacteriilor, combătând senzația de ardere și disconfortul asociat cu urinarea.

Ai nevoie de:

–    1 linguriță cimbru uscat
–    250 ml apă

Mod de preparare:

Pune apa la fiert într-un ibric, apoi adaugă cimbrul uscat și mai lasă-l 5 minute. Ia vasul de pe foc, acoperă-l cu o farfurie și lasă-l să infuzeze 10 minute. După acest timp, strecoară ceaiul. Se bea încă de la primul semn de infecție, de două ori pe zi.

Sfat: Evită acest remediu natural dacă suferi de sindrom de colon iritabil sau dacă ești însărcinată. 

Ceai de nalbă

Nalba este o plantă bogată în tanini și antociani, doi compuși care reduc inflamația vezicii urinare când există o infecție, calmând durerea provocată de cistită.

Ai nevoie de:

–    1 linguriță de flori uscate de nalbă
–    250 ml apă

Mod de preparare:

Pune apa într-un ibric la fier, apoi adaugă florile uscate și lasă-le să fiarbă 3-5 minute. Îndepărtează-l de pe foc, acoperă-l cu o farfurie și lasă-l să infuzeze 10 minute, după care se strecoară. Se beau două cești de ceai de nalbă de două ori pe zi.

Credit foto: www.organicfacts.net

Doriti mai multe informatii despre vindecarea sistemului urinar? Contactati-ne acum!