Din flori de soc poți face nu numai socată, o băutură răcoritoare, ci și infuzii și decocturi de ajutor în infecții urinare, răceli, reumatism, constipație.

Socul este una dintre cele mai puternice plante depurative și diuretice. De asemenea, combate infecțiile la nivelul plămânilor, stimulează sistemul imunitar și este un puternic cicatrizant. Bogată în acizi grași Omega-3 și Omega-6, taninuri, potasiu, mucilagii, fenoli și flavonoide, acid folic, antocieni, vitaminele C și A, planta este recomandată în cazurile de psoriazis, astm, rinită alergică și alte probleme. Remediile din soc previn bolile de inimă și reduc nivelul de colesterol.

Socata, un bun diuretic 

Tonic nervos și fizic, socata este, grație acțiunii depurative, utilă în tratarea infecțiilor urinare, cât și a bolilor de rinichi sau a retenţiei de apă. Se dizolvă 1 kg de zahăr în 6 l de apă, peste care se adaugă sucul de la 4 lămâi. Se toarnă într-un borcan de 10 l, în care se pun 6-8 inflorescențe de soc. 

Se leagă borcanul la gură cu tifon și se ține 3 zile la temperatura camerei, amestecând de 2-3 ori pe zi, până când socata începe să fermenteze și capătă un gust plăcut, acidulat. Se strecoară și se pune în sticle. Se administrează 3 pahare a câte 30-75 ml pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. În cazul pielonefritei (infecție a tractului urinar superior), socului i se vor asocia plante cu proprietăți antiseptice și antiinflamatoare (gălbenele, cimbrișor).

Doriti mai multe informatii despre vindecarea sistemului urinar? Contactati-ne acum!