Rinichii joacă multe roluri în organism. Cea mai importantă este filtrarea toxinelor mortale. Rinichii elimină deșeurile azotate din organism. Prin urmare, este logic să-i menținem sănătoși pentru a rămâne în formă. În acest articol, oferim cele mai bune alimente care vă ajută să vă mențineți funcționarea corectă a rinichilor.

Deși exercițiul fizic este important pentru sănătatea dumneavoastră, o alimentație bună este cheia pentru menținerea rinichilor și a altor organe interne în condiții optime de funcționare. Este important să evitați alimentele prelucrate, aditivii și alimentele cu conținut ridicat de zahăr. Cu toate acestea, unele produse “sănătoase” pot fi, de asemenea, responsabile pentru o deteriorare a stării de sănătate a rinichilor, cum ar fi carnea roșie, care are un nivel ridicat de proteine.

alimente

Pentru rinichii sănătoși, concentrați-vă asupra consumului alimentelor de mai jos. Ei au capacitatea de a dubla puterea de detoxifiere a rinichilor.

12 Produse alimentare care vă vor menține rinichii curat

1. Uleiul de măsline

Este unul dintre cele mai puternice alimente din această listă. Acest ulei este perfect pentru cei care caută să-și curețe rinichii. Umplute cu antioxidanți și minerale, acest ingredient de bază poate fi ușor integrat în aproape orice masă.

2. Apa

Apa este probabil unul dintre cele mai bune alimente pentru sanatatea rinichilor. Prin mentinerea corpului tau hidratat, dilueaza urina si ajuta rinichii sa scape de toxine. Nici un alt lichid nu este la fel de eficient în purificarea rinichilor și menținerea lor sănătoasă ca apă.

3. Pepenele verde

Acest fruct este un prieten al rinichilor din cauza conținutului ridicat de apă, precum și a vitaminelor și mineralelor. Este recomandabil să-l consumați în mod regulat, mai ales că este delicios și revigorant în timpul sezonului fierbinte.

4. Suc de lămâie

Dacă aveți probleme renale minore, cum ar fi pietre, sucul de lamaie este bun pentru tine. Acest suc are o cantitate mare de aciditate care îi permite să rupă pietrele la rinichi. Puteți bea în suc cu puțină apă, dacă nu se adaugă la o salată.

5. Fructele roșii

Ele sunt pline de antioxidanti. Acești antioxidanți sunt aproape la fel de importanți ca apa, deoarece ajută rinichii să elimine toxinele mult mai repede. Cu cât culoarea lor este mai întunecată, cu atât sunt mai bine pentru rinichi. Deci preferă afine, mure și afine.

6. Merele

Vechiul zical “un mere pe zi îl ține pe medic” este în continuare relevant, mai ales pentru rinichi. Merele conțin cantități foarte mari de fibre solubile care ajută la eliminarea deșeurilor și toxinelor din organism.

7. Semințe de dovleac

Aceste semințe conțin aproape acești antioxidanți ca afinele. Semințele de dovleac ar trebui să fie consumate în mod regulat de către oamenii care doresc să îmbunătățească sănătatea lor de rinichi. În plus față de a fi benefic pentru rinichi, semințele de dovleac sunt excelente pentru restul corpului: ele sunt bogate în proteine ​​și substanțe nutritive.

8. Ghimbir

Ginger conține compuși antioxidanți utili pentru funcția renală. De asemenea, are proprietăți de curățare și purifică sângele și rinichii din toate toxinele.

9. Turmeric

Turmeric este bogat în proprietăți antiseptice și este folosit pentru a trata multe condiții. Are proprietăți antiinflamatorii, astfel încât poate ajuta la prevenirea și tratarea inflamației rinichilor și a infecțiilor renale.

10. Papadia

Frunzele de păpădie sunt printre cele mai bune diuretice în natură. Acestea întăresc rinichii, evacuează retenția de apă și promovează urinarea și, astfel, atenuează iritarea sistemului urinar. Proaspete sau uscate, toate părțile plantei pot fi folosite pentru a face o perfuzie reconfortantă cu proprietăți diuretice.

11. Urzica

O altă planta care este folosită pentru a purifica sângele și pentru a trata infecțiile tractului urinar. Ea are un efect diuretic și elimină bacteriile. Pentru a face o perfuzie detoxifiantă și diuretică, infuzați urzici proaspeți sau uscați în apă fierbinte timp de 10-15 minute.

12. Pătrunjelul

Este unul dintre cele mai bune alimente care ajută la scăderea rinichilor de toate toxinele și este, de asemenea, benefic pentru tratarea pietrelor de rinichi și a infecțiilor tractului urinar. Puteți să includeți această mâncare în salată sau alte feluri de mâncare sau să preparați o perfuzie de patrunjel.

Prin simpla adăugare a acestor alimente la dieta dumneavoastră, veți face rinichii să lucreze în mod optim și să-i mențineți sănătoși cât mai mult timp posibil.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea sistemului urinar? Contactati-ne acum!