Relatez acest caz nu din încercarea de a-l compătimi, nu încerc să dau aprecieri pozitive sau negative prin prisma medicală. Am tradus informaţia despre acest caz fiind sub impresia inventivităţii, pozitivismului, curajului şi încercarii lui de a supravietui cu propriile forte, acolo unde 99,9% nici nu ar fi crezut, nu încă să mai încerce.

dializa în WC

Hu Songwen – un ţăran chinez, supravieţuieşte de 13 ani datorită unui aparat de dializă artizanal pe care şi l-a construit singur.

Propriul aparat de dializă, instalat într-un grup sanitar, a fost construit din piese decontate, preluate de la aparataj medical si veselă de bucătărie.

Pacientul inventiv care trăieşte într-o provincie din Estul Chinei a fost nevoit să-şi transforme WC-ul din propria casă în „salon pentru dializă improvizată” nu din plăcere sau interes ştiinţific, ci datorită lipsei banilor.

dializa 2

În anul 1993, cand îşi făcea studiile universitare i s-a dezvoltat insuficienţa renală. Pentru şedinţele de hemodializă el era nevoit să se prezinte de trei ori pe săptămână în staţionar.

După şase ani de dializă, chinezul a rămas sărac lipit pământului şi a luat decizia să nu mai dea bani pentru mentinerea vieţii.

dializa 3

Fiecare procedură, pe care şi-o efectuează în propriul WC, îl costă 60 Yuani, adică de opt ori mai ieftin decât ar trebui să achite într-un spital.

Hu Songwen se supune riscului de fiecare dată când iniţiază procedura de hemodializă. Doi din colegii săi de suferinţă au decedat din cauza folosirii unor astfel de improvizaţii.

dializa 4

Hu prepară lichidul pentru dializă folosind apă distilată, Cloruri de Sodiu şi Potasiu, precum şi Bicarbonatul de Sodiu (alimentar).

Se conectează la aparatul improvizat folosind furtune de unică folosinţă cumpărate.

Printr-o astfel de linie, sângele este preluat de aparat şi prin alta se întoarce în organism după ce a fost purificat de metaboliţii toxici.

dializa 5

În organismul lui Hu Songwen ionii de Sodiu şi Potasiu se adună în cantităţi care îi pun viaţa în pericol, de aceea lichidul de dializă preparat de el trebuie să posede astfel de calităţi ca în urma contactului cu sângele (prin intermediul unei membrane) să preia surplusul acestor ioni, dar în acelaşi timp să nu provoace insuficienţa lor în organism, care este la fel de periculoasă ca şi surplusul.

dializa 6

Medicii de nenumărate ori l-au prevenit de pericolul infecţiilor şi altor complicaţii care se pot dezvolta.

Când presa l-a făcut „vedetă” şi despre soarta sa au aflat şi „cei de sus” i s-a propus efectuarea dializei în staţionar la pretul de 60 Yuani şedinţa, adică tot atât cât cheltuie el în condiţii casnice.

Chinezul însă continuă să-şi efectueze dializa în propriul grup sanitar, deoarece spitalul dotat cu „rinichi artificial” este foarte departe de sătucul său şi odată ajuns acolo este nevoit să stea ore în şir îmbulzindu-se în aşteptarea procedurii.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea sistemului urinar? Contactati-ne acum!