Daca de la o zi la alta faci carare la baie si simti durere in partea inferioara a spatelui, corpul tau iti da semnale ca ceva nu functioneaza cum trebuie, in acest caz, rinichii.

rinichi bolnavi

Cercetatorii de la National Kidney Foundation ne spun care sunt cele mai evidente semne ca rinichii sunt bolnavi.

Semne ca ai rinichi bolnavi

1. Te simti obosit/ă si nu te poti concentra asupra activitatilor de zi cu zi

Asta se intampla deoarece rinichii tai nu curata in mod adecvat sangele. Oboseala este cauzata de acumularea de toxine in exces plus o serie de alte impuritati.

2. Ai mancarimi

Daca ai pielea uscata si iti vine sa te scarpini in mod permanent, s-ar putea sa suferi de o boala avansata a rinichilor. Asta se intampla cand rinichii tai sufera din cauza dezechilibrului de minerale si nutrienti din sange.

3. Mergi des la baie

Simti nevoia sa urinezi des, chiar daca atunci cand ajungi la toaleta nu urinezi deloc? Bacteriile si toxinele din rinichi sunt de vina. In termeni specializati se numeste infectie urinara.

4. Urinezi cu spuma

Daca observi bule de aer in urina ta, avand aspect de spuma, iar acestea dispar, s-ar putea sa se acumuleze proteine in exces, ceea ce e anormal.

5. Ai picioarele inflamate

Cand ai probleme cu rinichii, lichidele nu sunt eliminate din corp. Acestea se acumuleaza usor in picioare, mai ales in zona gambelor.

6. Ai crampe

Dezechilibrul electrolitilor precum si nivelul scazut de calciu si fosfor produc crampele abdominale.

Daca te-ai confruntat cu toate aceste simptome de mai sus sau cu cel putin 3 dintre ele, du-te de urgenta la medic. Acesta va face o analiza ampla a situatiei tale si iti va prescrie un tratament adecvat. Du-te la un specialist inainte ca rinichii tai sa putrezeasca, sa fie inabusiti de toxine.