Short Business Description
ROMANIA, Bucuresti, Sos. Fundeni nr. 258, sector 2
Long Business Description

Din 1959, Clinica de Urologie a fost condusă de eminente personalităţi, astfel din 1959-1975 de către Prof. Dr. Doc. Gh. Olănescu, iar între 1975-1997 de către Prof. Dr. Doc. E. Proca, care a realizat aici primul transplant renal din România, în anul 1980. Din 1980 pâna în iunie 1997 s-au realizat 45 de transplanturi renale.

Din 1997 şeful Centrului pentru Uronefrologie şi Transplant Renal este Dl. Academician Ioanel Sinescu. În anul 1997, Dl. Acad. I. Sinescu a realizat primul transplant renal în România, la adult, cu rinichi recoltat de la donator în moarte cerebrală (Legea Transplantului); 1997 – Legea Transplantului de organe şi ţesuturi umane; 1998 – Primul transplant renal în România la un pacient diabetic şi primul transplant renal în România, la copil, cu rinichi recoltat de la donator în moarte cerebrală; 1998-2002 – Pregătirea medicală şi chirurgicală a două noi centre de transplant renal la Iaşi şi Oradea; 2005 – Primul transplant renal în România la un copil anefric (nefrectomie bilaterală pentru tumori Wilms); 2011 – Primul transplant renal în România între gemeni univitelini (identici genetic). Din iunie 1997 până în decembrie 2015 s-au realizat 1704 de transplanturi renale (dintre care 601 cu grefă de la donator în moarte cerebrală), cu o medie de peste 100 transplanturi/an (116/2007, 114/2008; 115/2013, 148/2014), pentru care rezultatele sunt superpozabile centrelor de referinţă din lume.

Centrul pentru Uronefrologie şi Transplant Renal are în componenţă secţiile de chirurgie urologică: Secţia Urologie I (etajul 2) cu 26 paturi şi tot aici Departamentul de Transplant Renal cu 30 de paturi. Secţia Urologie II (etajul 4) are 39 de paturi, Secţia Urologie III (etajul 4) are 35 de paturi, iar Secţia Urologie IV (etajul 1) are 35 de paturi. Tot la etajul 4 se află Blocul operator şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă II (22 paturi).

Blocul operator, Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă II şi Departamentul de Transplant Renal sunt reconstruite, modern finisate, dotate şi inaugurate în ianuarie 2015. Blocul operator ultramodern cu o dotare tehnică completă şi cu aer condiţionat are în compunere 10 săli de operaţii: 5 săli de Chirurgie Urologică deschisă şi Transplant Renal, 3 săli de Endourologie de aparat urinar inferior şi 2 săli de Endourologie de aparat urinar superior. Centrul mai are în componenţă: Compartimentul de Dializă, Unitatea de Litotripsie Extracorporeală cu Unde de Şoc (ESWL), Laboratoare de ecografie, Laboratorul de urodinamică, Ambulatoriul de Transplant Renal şi Camera de Gardă.

Încadrarea cu personal medical supraspecializat (în centre europene şi internaţionale) permite rezolvarea patologiei urologice din România, în toată complexitatea celor 13 supraspecialităţi ale Chirurgiei Urologice. Serviciile medicale oferite sunt de: Transplantare renală, Chirurgie onco-urologică complexă, Chirurgie vasculară urologică majoră, Chirurgie reconstructivă de aparat urinar, Endourologie de aparat urinar inferior, Endourologie de aparat urinar superior, Chirurgia litiazei aparatului urinar, Laparoscopie urologică, Uro-ginecologie, Explorări urodinamice şi urologie funcţională, Litotripsie extracorporeală cu unde de şoc (ESWL), Andrologie, Diagnosticul şi tratamentul disfuncţiilor erectile şi Imagistică urologică.

Dotarea tehnică de vârf permite o activitate extrem de bogată şi variată, din punctul de vedere al patologiei abordate, ridicând Centrul pentru Uronefrologie şi Transplant Renal la adevăratul nivel profesional de “Centru de Excelenţă“, după cum este apreciat în cadrul Asociaţiei Europene de Urologie.

În anul 2015, activitatea profesională a centrului a însumat: 7262 internări continue, 9746 internări de zi, 3671 operaţii deschise, 101 transplanturi renale (71 cu donator în moarte cerebrală), 1743 endoscopii de aparat urinar superior, 2475 endoscopii de aparat urinar inferior, 445 litotriţii extracorporeale, media intervenţiilor zilnice fiind de ~37/zi, iar media evaluărilor zilnice a pacienţilor urologici a fost de ~75/zi.

Short Business Description
ROMANIA, Cluj-Napoca, RO 400006, Str. Clinicilor nr. 4-6
Long Business Description

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca are cea mai mare experienţă din ţară în domeniul transplantului renal. Aici s-au efectuat peste 1,800 de astfel de operaţii cu un volum actual de peste 130 de interventii anual.
• Este primul spital din Romania în care s-a făcut transplant renal combinat: rinichi-pancreas şi s-a demarat un program special de transplant renal încrucişat (DOMINO).
• În acest moment 70% din activitatea desfăşurată de echipa de medici urologi este minim invazivă ceea ce înseamnă ca cele mai multe dintre afecţiunile tractului urinar sau ale rinichilor se tratează endourologic (peste 70.000 operaţii de acest gen) sau laparoscopic (peste 10.000).
• ICUTR este un centru de referinta in transplantul renal pediatric avand o preocupare permanenta pentru diagnosticul si tratamentul chirurgical al afectiunilor urologice pediatrice.
• Echipa de specialişti ai ICUTR este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră în cazul în care suferiţi de afecţiuni ale tractului urinar, ale rinichilor sau insuficienţă renală cronică. Diagnosticarea cu aparatură de ultimă generaţie, tratamentul minim-invaziv şi saloanele moderne ale Institutului sunt argumente în plus pentru a face această alegere vitală pentru sănătatea dumneavoastră.

Short Business Description
Str. Calea Bucureşti, Nr. 25-27, BRAŞOV
Long Business Description

are acreditarea pentru transplant renal pe termen de 4 ani data prin Ordinul Ministrului nr O 342/27-03-2014

Long Business Description

Urologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor (bolilor) aparatului urinar masculin şi feminin (rinichi, uretere, vezica urinară, uretra) şi ale aparatului genital masculin (testicule, epididime, deferente, vezicule seminale, prostată şi penis)

Tratamentul poate fi medicamentos, minim invaziv, endourologic, chirurgical sau combinat.

În policlinica se efectuează:

a) Un program complex de diagnosticare urologică (clinica ecografică, CT, RMN, analize complete de laborator).
b) Etape iniţiale de tratament:
-cateterism uretro-vezical
-dilataţii uretrale
c) Terapie şi control (monitorizare) după externare:
-pansamente, instilaţii endovezicale, test NMP22.

Pentru a veni în sprijinul tratării cu succes a acestor afecţiuni Spitalul Bethesda s-a dotat cu tehnologie de ultimă generaţie:

Laser holmium Themis 30W – singurul din Moldova, lansat la Congresul European de Urologie de la Paris 2012.

Masa de litotriţie Duet Magna - singurul litotriţor din Moldova (doar două în România)

Vaporizatorul cu plasma ESG-400 – singurul din Moldova, lansat la Congresul European de Urologie de la Paris 2012.

Cele 3 aparate din dotarea secţiei de urologie a spitalului Bethesda sunt unice şi sunt noutăţi medicale în Moldova şi chiar în România.

Long Business Description

DESPRE NOI

Beneficiind de experienta si competentele echipei de medici cu specializare in tara si in strainatate si avand la dispozitie dotarile de ultima generatie in materie de investigatii si chirurgie, Spitalul Sf Constantin propune pacientilor toata gama de servicii medicale specifice unui spital regional, precum si cateva domenii de excelenta, care il diferentiaza de celelalte unitati medicale existente in Brasov si la nivel national.

Astfel, Spitalul Sf Constantin reprezinta o alternativa viabila pentru un numar mare de pacienti in cautare de servicii medicale la nivel calitativ international, asigurate de personal calificat si amabil, intr-un mediu sigur si confortabil.

Principalele atuuri

Echipa de medici full-time, renumiti in domeniul lor, cu educatie si experienta internationala
Formarea continua si specializarea personalului medical
Dotari si aparatura de ultima generatie. Spatii concepute pentru a satisface normele si standardele internationale de calitate.
Conditiile de sterilitate asigurate in blocul operator sunt in conformitate cu standardele internationale pentru camere curate si puritatea aerului (ISO 14 644)
Sistem de management certificat conform SR EN ISO 9001 de catre TUV Thuringen
Mediul spitalicesc si circuitele medicale sunt supuse unui proces continuu de evaluare si imbunatatire, in conformitate cu cele mai recente standarde internaţionale
Know-how international - colaborari si parteneriate cu institutii de sanatate de prestigiu international
Integrarea in aval cu ROPHARHA SA (actionar) - furnizor de produse farmaceutice ofera acces rapid si fiabil la o gama larga de medicamente

Personal medical

Personalul medical al Spitalului Sf. Constantin a fost ales dintre cei mai buni practicieni din domeniu si beneficiaza de formare profesionala si specializare continua.

In stadiile incipiente ale proiectului, primul pas a fost de a forma cele mai bune echipe medicale pentru a satisface cerintele ridicate impuse de sloganul “Excelenta in Sanatate”.

Acest deziderat poate fi atins numai cu personal calificat si dedicat. Astfel, am selectat cei mai buni profesionisti in fiecare domeniu, recrutand (si relocand) echipe de medici de la Tg.Mures, Cluj-Napoca, Bucuresti si Brasov; unii dintre medicii din echipa Spitalului Sf. Constantin au acceptat sa se intoarca în Romania chiar si din Elvetia si Franta. Consideram, de asemenea, ca atingerea nivelului de excelenta propus este posibila numai prin angajarea cu precadere de personal medical full-time (spre deosebire de alte spitale private, care atrag in principal medici cu jumatate de norma sau alte forme de colaborare). Am initiat parteneriate si colaboram cu Spitalul Universitar din Geneva (Elvetia), pentru schimbul de know-how si specializarea personalului medical.

Conditii de excelenta

Principala noastra preocupare este ca pacientul sa se simta in siguranta la noi, sa beneficieze de tot confortul necesar.
Pacientii internati la Spitalul Sf. Constantin sunt intampinati cu amabilitate, fiindu-le oferite conditii de cazare si servicii ireprosabile, in rezerve de doua paturi cu toate dotarile necesare pentru confort si siguranta:

saloane cu grup sanitar propriu
televizor LCD
internet wireless
sistem de climatizare
paturi confortabile cu multiple optiuni
sistem de chemare a personalului medical
echipamente de monitorizare

Dotari medicale de excelenta

Pe langa angajamentul pentru excelenta pe care ni-l asumam in tot ceea ce facem, in cadrul Spitalului Sf. Constantin folosim la capacitate maxima tehnologia inalta de ultima generatie pentru a asigura calitatea actului medical, diagnosticul precis si siguranta pacientului.
Competentele echipei medicale sunt completate de aparatura de top, produsa de lideri mondiali in domeniu, intre care mentionam: Karl Storz, Zeiss, Draeger, General Electric, ValleyLab, Getinge.
Blocul operator este dotat cu 3 sali de operatie si un compartiment de anestezie si terapie intensiva complet echipate cu aparatura pentru monitorizarea si sustinerea functiilor vitale.

Managementul calitatii serviciilor medicale

Cei 200 de angajati ai Spitalului Sf. Constantin si-au luat angajamentul sa ofere pacientilor cele mai bune ingrijiri disponibile astazi, ingrijiri centrate pe pacient si nevoile acestuia. Propunem pacientilor o gama larga de solutii personalizate pentru tratarea afectiunilor aferente domeniilor noastre de activitate.
Scopul principal al Spitalului Sf. Constantin este de a oferi asistenta medicala de calitate, integrand metode moderne de tratament si cele mai recente tehnici si proceduri chirurgicale. Ne propunem sa inovam prin introducerea celor mai recente proceduri medicale si prin efectuarea de interventii chirurgicale in premiera nationala. Mediul spitalicesc si circuitele medicale sunt supuse unui proces continuu de evaluare si imbunatatire, in conformitate cu cele mai recente standarde internationale.
Conditiile speciale de sterilitate asigurate in blocul operator respecta standardele internationale pentru camere curate si puritatea aerului. Securitatea totala a actului medical este asigurata de un sistem unic pentru mediul spitalicesc din Romania, care include filtre specifice, proceduri stricte de sterilizare si dezinfectare, o politica de interzicere a accesului in zonele de exploatare fara a purta echipament steril si o politica globala pentru prevenirea infectiilor intra-spitalicesti.

Date generale

Spitalul Sf. Constantin este un spital privat cu profil multidisciplinar, avand in total 92 de paturi, un proiect inaugurat in 10 martie 2011.
Structura Spitalului Sf. Constantin a fost aprobata de Ministerul Sanatatii prin Avizul Ministerului Sanatatii NR.XI/A/1887.12204/NB/1996/5.03.2015, si este urmatoarea:

Compartiment specialităţi chirurgicale (urologie,ORL adulţi şi copii, neurochirurgie,chirurgie generală ,chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva, chirurgie pediatrica, ortopedie-traumatologie): 36 paturi.
Compartiment specialităţi medicale(oncologie medicală, cardiologie,neurologie, diabet zaharat, nutriţie si boli metabolice, gastroenterologie): 20 paturi
Compartiment ATI: 13 paturi
Spitalizare de zi specialităţi medicale(oncologie medicală cardiologie, neurologie, diabet zaharat, nutriţie si
boli metabolice, gastroentologie): 16 paturi
Spitalizare de zi specialităţi chirurgicale(urologie,ORL, neurochirurgie, chirurgie generala): 7 paturi
Cabinet oncologie medicala
Cabinet diabet zaharat, nutriţie si boli metabolice
Bloc operator
Sterilizare
UTS
Farmacie
Laborator analize medicale
Laborator anatomie patologica
Ambulatoriu de specialitate cu diferite specialităţi: urologie, ORL, neurochirurgie, chirurgie generala, chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva, ortopedie- traumatologie, chirurgie pediatrica, boli infectioase, cardiologie, neurologie, nefrologie, medicina interna, endocrinologie, gastroenterologie, reumatologie, psihiatrie, cardiologie.

Programe din care face parte Spitalul Sf. Constantin

Spitalul Sf. Constantin este autorizat pentru desfășurarea de studii clinice cu beneficiu terapeutic, în cadrul specialităților: ATI, Boli infecțioase, Chirurgie generală, Chirurgie pediatrică, Chirurgie plastică-estetică și microchirurgie reconstructivă, Diabet, nutriție și boli metabolice, Medicină internă, Neurologie, Neurochirurgie, Oncologie medicală, ORL, Ortopedie și traumatologie, Psihiatrie, Reumatologie, Urologie. (Autorizație nr. 605/2017).
Spitalul Sf. Constantin se află în contract cu CASJ Brașov pentru furnizarea de servicii medicale spitalicești sș este înscris în:

Programul Național de Oncologie;
Programul Național de Endoprotezare al bolnavilor cu afecțiuni articulare
Programul Național de Diabet zaharat, nutritțe și boli metabolice.

Locatia

Spitalul este localizat in centrul Brasovului, pe strada Iuliu Maniu nr. 49, in locatia reconfigurata a unei foste fabrici de produse cosmetice, avand o suprafata de 3500 mp. Cladirea, care gazduieste de asemenea Campusul Medical Regina Maria, are o suprafata totala de 8000mp si a fost complet renovata in cursul anului 2010, locatia fiind transformata intr-un spatiu modern, potrivit pentru activitati medicale. Specificatiile proiectului respecta liniile directoare ale standardelor internationale de calitate pentru servicii medicale, fiind astfel intrunite conditiile pentru dezvoltarea uneia din cele mai importante institutii medicale din Romania.