Persoanele care suferă de litiază renală au posibilitatea de a beneficia de o intervenţie gratuită de eliminare a calculilor printr-o procedură modernă, neinvazivă, la Spitalul Sf. Constantin din Braşov, în decursul acestei luni.

eliminarea pietrelor la rinichi

Peste 150 de persoane pot beneficia în perioada 1-30 noiembrie 2014 în mod gratuit de litotritie extracorporeală ESWL, o procedură modernă, neinvazivă, de eliminare a „pietrelor“ la rinichi, în cadrul Spitalul Sf. Constantin din Braşov.

Calculii renali sunt sfărâmaţi fără incizii sau intervenţie endoscopică, prin aplicarea undelor mecanice, aceştia fiind ulterior eliminaţi din organism pe cale naturală. Această tehnică este puţin dureroasă pentru pacient şi poate fi efectuată chiar şi fără anestezie.

În general, nici internarea în spital nu este necesară. Spitalizarea durează o oră, se face o premedicaţie minimă, iar procedura prin care se fragmentează pietrele la rinichi şi ureter, eliminându-se spontan pe cale naturala, durează o jumătate de oră, fără a necesita intervenţii endoscopice sau de chirurgie deschisă“, a explicat dr. Vitalie Mogoreanu, medic specialist urolog şi şeful secţiei de urologie în cadrul spitalului Sf. Constantin din Braşov.

Conform statisticilor, aproximativ 90% dintre pacienţii ce suferă de litiază renală sunt supuşi acestui tratament.

Rata de succes a intervenţiilor prin procedura ESWL este foarte mare, dar variază în funcţie de compoziţia, mărimea şi situaţia calculilor renali.

Conditiile necesare pentru efectuarea gratuită a procedurii sunt:
• pacientul trebuie să fie asigurat CNAS;
• prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist;
• efectuarea prealabilă a consultaţiei de urologie şi a ecografiei, precum şi a uroculturii şi sumarul de urină;
• dacă pacienţii sunt sub tratament cu anticoagulante sau antiagregante plachetare (Aspenter, Tromboas, Plavix, Trombostop, Trombex, Sintrom etc.) litotritia nu se poate efectua decât după un consult prealabil cu pregătirea pacientului, specifică procedurii.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.