Dacă ai probleme cu retenția de apă sau suferi frecvent de infecții urinare, bea un ceai preparat din această plantă pentru a susține tratamentul recomandat de medic. Este o soluție și în gastrită, diabet, boli respiratorii.

lucerna pentru tratamentul infecției urinare

Întâlnită adesea pe câmpuri, lucerna conține numeroase vitamine esențiale precum A, D, E, K și întreaga familie de vitamine B. De asemenea, conține minerale importante cum sunt biotina, calciu, acid folic, fier, magneziu și potasiu. Având rădăcini care pot ajunge până la 4 metri adâncime sub pământ, lucerna absoarbe mai multe vitamine și minerale decât alte plante.

Cel mai folosit remediu pe bază de lucernă este ceaiul. Doza obișnuită de frunze de lucernă pentru o cană de ceai este de 1-2 lingurițe, lăsate la infuzat 10 – 20 de minute.

Pentru beneficii suplimentare și un gust mai bun, o sugestie utilă ar fi să prepari ceaiul de lucernă cu un alt ceai aromat, pentru că în timp ce beneficiile pentru sănătate ale acestei plante sunt extrem de vizibile, aroma nu este foarte puternică. Poți consuma lucerna și sub formă de capsulă. Mai mult, planta poate fi adăugată în diferite mâncăruri precum salate sau supe. 

Are efect diuretic și laxativ 

De-a lungul timpului, lucerna a fost utilizată pe scară largă în scopuri diuretice. Planta ajută în special persoanele care se confruntă cu probleme precum retenția de apă sau infecțiile tractului urinar. 

Folosirea unei plante naturale ca laxativ sau diuretic este mult mai benefică decât administrarea unui tratament medicamentos, deoarece nu există substanțe chimice sau compuși adăugați de om care ar putea agrava problemele de sănătate.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea sistemului urinar? Contactati-ne acum!