Rinichii sunt organe vitale în corpul uman, responsabile pentru detoxifierea și curățarea sistemului, deoarece filtrează zilnic până la 180 l de sânge.

Funcția lor este extrem de importantă pentru întregul corp și pentru sânge.

Aceștia elimină cantitățile excesive de deșeuri și fluide din organism, susțin sănătatea oaselor, echilibrează electroliții, stabilizează tensiunea arterială și măresc numărul de celule roșii din sânge.

Prin urmare, dacă funcția lor este într-o anumită măsură amenințată, întregul organism este expus unui risc mare, așa că trebuie să știți cum să recunoașteți simptomele și, astfel, să preveniți probleme majore, cum ar fi deteriorarea sau eșecul renal:

Modificări ale urinei

Cele mai frecvente simptome precoce includ:

  1. Spumă în urină
  2. Urinare mai puțin frecventă și urinare în cantități mici și de culoare închisă
  3. Urinare frecventă în timpul nopții
  4. Usturime în timpul urinării
  5. Probleme urinare
  6. Culoare deschisă, urinare frecventă și în cantități mari.

Umflăturile

În cazul unei funcții slăbite a rinichilor, nu reușesc să elimine excesul de lichide din organism și astfel duce la umflături la nivelul feței, membrelor și articulațiilor.

Dificultăți de respirație

Acest semn poate fi adesea asociat cu leziuni renale. Numărul redus de celule roșii din sânge, datorită toxinelor acumulate în plămâni, reduce cantitatea de oxigen din organism.

Iritații ale pielii

Insuficiența renală poate duce la acumularea de deșeuri și, astfel, la mâncărime și erupții cutanate. Deoarece deșeurile se acumulează în sânge, pielea pare iritată, uscată și nesănătoasă. Aceste probleme nu pot fi rezolvate cu ușurință prin utilizarea de creme și loțiuni, deoarece problema rădăcinii este internă.

Gust de metal în gură

Înmulțirea deșeurilor din sânge modifică gustul alimentelor și duce la respirația urât mirositoare. Scădere poftei de mâncare și schimbarea severă a unor alimente indică leziuni renale.

Lipsa concentrării și amețeli

Insuficiența renală, precum și anemia severă, duc la un flux slab de oxigen către creier, iar acest lucru se termină cu probleme de memorie, concentrare slabă, amețeli și senzație de leșin.

Durere

Durerea simțită în zona rinichilor indică pietre la rinichi sau infecții ale tractului urinar.

Oboseală

Rinichii sănătoși produc un hormon cunoscut sub numele de EPO (eritropoietină), care crește numărul de celule roșii din sânge, care transportă oxigenul necesar. Dacă numărul de celule roșii din sânge este scăzut, aceasta duce la oboseală, la probleme ale creierului și mușchilor. Aceste semne pot fi, de asemenea, atribuite unei anemii severe.

Prin urmare, trebuie să consumați alimente sănătoase, alimente bogate în antioxidanți, precum și suplimente, pentru a susține funcția rinichilor și, astfel, să aveți grijă de starea generală a sănătății.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea sistemului urinar? Contactati-ne acum!